dijous, 12 d’abril del 2007

Polítiques d'esquenes

Polítiques
d’esquenes

ERNEST PARíS
Alcaldable de ICV-EUiA

És un joc de cadires: “sempre hi ha les mateixes persones en els mateixos càrrecs”, “Uns pocs decideixen els interessos de molts”, “Tots els polítics són iguals”,...
Hi ha moltes persones que signarien aquests comentaris sobre l’exercici de la política. Tenen una percepció negativa de es formacions polítiques i pensen que no val la pena dedicar temps a gestionar el interessos col·lectius. Evidentment, els homes i les dones d’ICV-EUiA no som d’aquesta opinió. Be al contrari, tenim el convenciment que és possible una altra manera de fer política i proposem un projecte engrescador, renovat i diferent.
Mentrestant, altres forces polítiques s’entesten en perpetuar la vella manera de fer política a la ciutat i donar raó amb la seva actuació als tòpics d’abans. Perden el temps dedicant-se cartes obertes pels mitjans: els uns dient que es copien del altres, els altres atribuint-se projectes que no han fet mai. Si us plau, no facin creure a la ciutadania que aquestes eleccions municipals a Reus són cosa de dos. O que són una baralla eterna entre dues opcions esgotades. Fora d’aquesta dinàmica hi ha qui té idees potents, noves diferents. Si us plau, deixin de fer polítiques d’esquenes a la ciutadania.

«En lloc de crítiques estèrils, ICV-EUiA convida al debat en positiu, fent una campanya tranquila, a peu de carrer»

No s’adonen que això no interessa a la ciutadania? Que no recorden que els uns necessiten un govern de coalició per poder governar la ciutat, i els altres estan en mínims històrics?
En lloc de crítiques estèrils, ICV-EUiA convida al debat en positiu, al contrast de propostes. ICV-EUiA convida al debat en positiu, al contrast de propostes. ICV-EUiA farà una campanya tranquil·la, a peu de carrer. Parlarem del regidor de barri, dels serveis socials a peu de carrer, de la proposta de la “VVerda” que donarà qualitat de vida a les persones, del foment del transport públic i del manteniment de la via del tren en el seu traçat actual,...
Les trifurques no van amb nosaltres. Demanem, això sí, seriositat i debat de propostes. Segur que tothom els ho agrairà.